Politica

PSD vrea impozite pe criptomonede și pe banii transferați în afara țării de către multinaționale

Președintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a vorbit marți, la Giurgiu, despre ce vor social-democrații să conțină al doilea pachet de măsuri fiscal-bugetare pe care Guvernul și le va asuma în Parlament.”Vă spun ce vrea PSD-ul să conțină acest nou pachet obligatoriu. PSD-ul vrea în acest nou pachet să discutăm despre criptomonede și impozitare. Vreau să discutăm despre impozitarea sumelor transferate în afara țării de către multinaționale. În paranteză fie spus, mi-aș dori ca domnii care conduc și au preluat recent ANAF-ul să se aplece în perioada următoare spre aceste companii care transferă sume importante din România și să vedem cum fac acest lucru. Mi-aș dori în pachetul viitor să existe o recalibrare drastică a ceea ce înseamnă indemnizații în consiliile de administrație, numărul membrilor consiliilor de administrație”, a spus Grindeanu.
El a adăugat că PSD-ul va veni cu propuneri, la fel cum venit și în primul pachet de măsuri, însă doar una singură a fost aprobată, aceea prin care s-a redus subvenția partidelor cu 40%.
“A fost amendamentul PSD. Doar acest lucru a fost aprobat. Suntem cel mai mare partid din Coaliție. Cred că e bine să se țină cont mai mult de propunerile PSD, dacă ne vor ca parteneri. Vă repet, eu nu cred că se reface deficitul punând CASS la veteranii de război. Eu nu cred că se reface deficitul punând CASS la deținuții politici, la foștii deținuți politici. Astea sunt lucruri care depășesc o anumită limită. De aceea am această abordare constructivă. Vom veni cu aceste propuneri. Îmi doresc să fie mai bine luate în seamă. De altfel, în zilele următoare o să ne consultăm în partid legat de modul în care vom gestiona și vom aborda perioada următoare, politic”, a continuat Grindeanu.
Șeful interimar al PSD a reamintit și că s-a vorbit de CASS-urile și excepțiile respective și mărirea la 4.000 de lei, nu la 3.000 de lei, a limitei peste care peste care se aplică, despre exceptarea mamelor minore care își continuă studiile și anumite propuneri care au venit pe zona de educație, dar care “n-au fost nici ele acceptate, din păcate”.

Exit mobile version